Μεγάλο μέρος από τα έσοδα ΚΑΙ αυτού του βιβλίου της, στηρίζουν αδέσποτα ζώα, ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων αλλά και την Plus2Feet-αναπηρικά αμαξίδια για ζώα.

Η παρουσίαση ήταν μεγάλη και πανηγυρική και σε αυτό χρωστάμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους ηθοποιούς: Τζόυς Ευείδη, που απέδωσε όσο καμία άλλη δεν θα μπορούσε τη μάγισσα Τριστάνα, τον Χάρη Ασημακόπουλο στον ρόλο του πιο γλυκού μάγου Τελίτσα που μπορούσαμε να ονειρευτούμε και τον Γιώργο Κοψιδά, που αφηγήθηκε συγκλονιστικά μικρά αποσπάσματα του βιβλίου. Μεγάλο «ευχαριστώ» χρωστάμε και στη Μαίρη Μηλιαρέση, που άφησε για λίγο τα καθήκοντα της αντιδημάρχου Προστασίας Αδέσποτων Ζωών Πρασίνου Γλυφάδας και μας μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις υιοθεσίες αλλά και την καλλιέργεια της αγάπης μέσα από τα σχολεία. Για το βιβλίο μίλησαν ακόμα ο Βασίλης Τσιγκούρας και η Ρενάτα Γρυπάρη ιδρυτές της ~Plus2Feet.

Μαζί μας η νηπιαγωγός Ελένη Χαρανά που μίλησε για την δημιουργική αξιοποίηση του βιβλίου μέσα στην τάξη, αλλά και το Δ1 του 13ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας που τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι που συνέθεσε η μουσική παραγωγός Μαντίνεια Βάγγαλη.

Είναι συγκινητικό όταν τόσοι άνθρωποι ενώνονται για να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό, και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από την ανταπόδωση, την ενσυναίσθηση, την προσφορά στα πλάσματα που μας έχουν ανάγκη, την καλλιέργεια της αγάπης στα παιδιά για όλα τα πλάσματα. Μέσα σε αυτό το γιορτινό κλίμα ο Νίκος Μπίρης της Pet and Friends δώρισε ταυτότητες για κάθε ζωάκι, αλλά και 50 κιλά ξηράς γατοτροφής σε γατοεθελοντές της Αθήνας.

Στο τέλος της παρουσίασης χαρίστηκαν μικρά χάρτινα δεντράκια στους παρευρισκόμενους και όλοι μαζί κατευθύνθηκαμε στο περίπτερο των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι, που έχω συνιδρύσει με τον Μάνο Κρόκο) όπου η συγγραφέας συνομίλησε με τους αναγνώστες και υπέγραψε βιβλία. Μαζί μας παρέμειναν για αρκετοί ώρα τόσο οι ηθοποιοί όσο και πάρα πολλοί αναγνώστες ανταλλάσσοντας απόψεις για τα βιβλία και τη φιλοζωία.

Το βιβλίο αυτό είναι το 7ο στη σειρά και είμαι χαρούμενη που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά μαζί. Για καθένα από τα βιβλία της Κατερίνας υπάρχει ένα παρασκήνιο, μια ιστορία πίσω από την ιστορία που έχει γεννηθεί μαζί της μέσα στα γέλια, το κέφι και τη διάθεσή μας για προσφορά για δημιουργία. Όπως όλα τα προηγούμενα έτσι κι αυτό συντροφεύεται από αμέτρητα ξενύχτια, αλλά και ενθουσιασμό. Καμιά φορά και με εμπόδια, με αποκορύφωμα ότι όλες οι επαγγελματικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκείνο το απόγευμα καταστράφηκαν μαζί με την κάρτα του φωτογράφου -που κάτι τέτοιο του συνέβαινε για πρώτη φορά. Ευτυχώς, φίλοι που είχαν τραβήξει μερικές από το κινητό τους έσπευσαν να τις μοιραστούν μαζί μας κι έτσι κάτι έχει σωθεί από εκείνο το μαγικό απόγευμα! Όμως στεναχωριόμαστε; Ούτε καν! Γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Το επόμενο ραντεβού μας, λοιπόν, θα είναι στο μεγαλύτερο φεστιβάλ σκύλου το Discover Dog Festival, που πλέον είναι θεσμός, και θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Οκτωβρίου. Stay tuned για λεπτομέρειες σε επόμενο πανηγυρικό «αρθράκι».

Η διακίνηση του βιβλίου έχει ξεκινήσει σε Ελλάδα και Κύπρο σε όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά και μέσω του www.kitrinopatini.gr και www.zwes.gr όπου μπορείτε να το βρείτε
ενυπόγραφο με δώρο έκπληξη τόσο για εσάς όσο και για έναν τετράποδο αδέσποτο φίλο.

Όσοι μένετε στην Αθήνα, το σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου από 11 το πρωί μέχρι 11 το βράδυ μπορείτε να βρείτε το βιβλίο αλλά και τη συγγραφέα για να σας το
υπογράψει στον εσωτερικό χώρο του Vegan Life Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στο περίπτερο της αμκε Ζω.Ε.Σ.

Περισσότερα για το βιβλίο σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.kitrinopatini.gr/eshop/treis-telitses/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο