Οι βιβλιοθήκες είναι κόσμοι ανεξερεύνητοι. Χάρτες που οδηγούν σε θησαυρούς. Kι αυτό το ξέρει καλά η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, η κ. Αναστασία Ευσταθίου, που εκτός από εκπαιδευτικός, είναι και μια καταξιωμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο και μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά. Μέσα από τα παραμύθια της μοιράζεται μαζί μας το αντίδοτο για τη σκληρή πραγματικότητα. Οργανώνει πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις, λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και στο διάβα της σκορπίζει μια ειδική νεραϊδόσκονη που ανοίγει δρόμους στα παιδιά. Υπηρετεί το δημόσιο σχολείο με πάθος και δε σταματά να τα ταξιδεύει, με όχημα τι άλλο εκτός από τα βιβλία που τόσο αγαπά;

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα για εκείνη και το έργο της -το οποίο είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο από όσο χωράει μια απλή σελίδα του facebook: https://www.facebook.com/anastasia.efstathiou

Φέτος υπηρετεί στο 10 Δημοτικό Σχολείο Ακράτας. Αξιοποιώντας, λοιπόν, το διάστημα της καραντίνας, σκέφτηκε να κάνει μια έκπληξη στους μικρούς μαθητές της. Ένα ακόμα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας! Κι έτσι άρχισε να ετοιμάζεται η νέα βιβλιοθήκη του σχολείου. Όμως, τι χρειάζεται ένας τέτοιος χώρος, εκτός από ράφια και βιβλία, για να γίνει ζεστός και να μαγέψει τα παιδιά; Καταρχάς, έναν ήρωα παραμυθιού για να τα καλωσορίσει!

Ωστόσο, η κ. Ευσταθίου αντί να επιλέξει κάποιον από τους τόσους ήρωες που ζουν μέσα στα δικά της βιβλία, με τίμησε επιλέγοντας ένα δικό μου και πολύ αγαπημένο ήρωα: Τον Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά! Έπειτα, ανέλαβαν δράση  τα μαγικά πινέλα της κ. Τάνυας Ντεβέ, που τα εγγονάκια της έχουν την τύχη να φοιτούν σε αυτό το υπέροχο σχολείο.

Η κ. Τάνυα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη ζωγραφική με δάσκαλο τον Δημήτρη Λάγκα. Είχε να πιάσει πολλά χρόνια πινέλα στα χέρια της, όμως το φως των χρωμάτων και η χαρά στα μάτια των παιδιών, αποδείχθηκαν δυνατότερα από τη θλίψη της. Κι έτσι δέχτηκε με χαρά να μοιραστεί το ταλέντο της και να δώσει σε ζωή, σε έναν άψυχο χώρο. Ένα ανοιχτό βιβλίο και μια γιορτή παραμυθένια  είναι πια έτοιμα και προσμένουν με ανυπομονησία τους μικρούς μαθητές που θα γεμίσουν με γέλια και χαρά τον νέο χώρο της βιβλιοθήκης. Εκεί όπου τα παιδιά θα ταξιδέψουν μέσα από τα βιβλία, αλλά και θα εμπνευστούν από την μαγική της εικόνα για να γράψουν τα δικά τους παραμύθια. Εκεί θα εικονογραφήσουν τα έργα τους και γιατί όχι να φτιάξουν και τα δικά τους βιβλία!

Μοιράζομαι μαζί σας το οδοιπορικό αυτής της υπέροχης ιδέας και δημιουργίας με τεράστια ευγνωμοσύνη, αλλά και χαρά που ο Μπαρτόλο μου θα είναι εκεί και θα τους συντροφεύει κι επιφυλάσσομαι να ανταποδώσω έστω κι ένα μικρό μέρος της συγκίνησης και της χαράς που μου πρόσφεραν.