Το  παιδικό βιβλίο «Ένα Δώρο για τη Μελένια» αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους μικρούς μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ηλιάδη να ανοίξουν πρώτοι πρώτοι την αγκαλιά τους για να το υποδεχθούν. Ο Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες», αλλά κι εγώ προσωπικά, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τη διεύθυνση του σχολείου και τις εκπαιδευτικούς για την ευαισθησία που είχαν να μοιραστούν μαζί μας στιγμές χαράς και δημιουργίας.

[…]Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Ηλιάδη στη Σαλαμίνα μαζί με τις νηπιαγωγούς Μαρία Λουκά και Δάβη Μαριάννα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Παιδικό καρκίνο γνώρισαν τη Μελένια μέσα από το παιδικό βιβλίο «Ένα δώρο για τη Μελένια», που εξέδωσε ο Σύλλογος Εθελοντικής Αρωγής και Φροντίδας «Νέοι Ορίζοντες», σε συγγραφή και εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη.

Ο αγώνας της γλυκιάς Μελένιας, καθώς και η επιτυχής αποστολή των πεταλούδων κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών, τους ενθουσίασε και τους ευαισθητοποίησε ως προς τον εθελοντισμό. Οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν τη Μελένια και τις πεταλούδες και έφτιαξαν μια αρκουδίτσα με καρδιά στο διαδικτυακό τους μάθημα.[…]