Πόσο εύκολο είναι να συντονίσεις ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης, στο οποίο συμμετέχουν 75 παιδιά, από μακριά; Στόχος μας; Η δημιουργία ενός εικονογραφημένου βιβλίου από τα ίδια τα παιδιά, κάτι που κάνω εδώ και πολλά χρόνια με δια ζώσης συναντήσεις μέσα από το πρόγραμμα Φτιάξε το δικό σου βιβλίο.

Οπότε όταν μου έγινε η πρόταση από το σχολείο ήμουν πολύ επιφυλακτική. Από την άλλη, όταν όπου σταθώ κι όπου βρεθώ λέω πως «στη φαντασία δεν υπάρχουν εμπόδια», δεν γινόταν να μην αποδεχτώ αυτή την πρόκληση. Κι έτσι τα παιδιά έγιναν Δημιουργοί στο Φι και Φι (Φιλαναγνωσία και Φαντασία), εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως έκανα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, αφού το βιβλίο εκδώθηκε και είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Αντιγράφω από την ανάρτηση του σχολείου:

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχαν στο εργαστήρι παιδικής Λογοτεχνίας, βιωματικής εκπαίδευσης και δημιουργικού παιχνιδιού «Δημιουργοί στο Φι και Φι», που έχει στόχο την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας και της Φαντασίας.

Υπό την καθοδήγηση της κυρίας LIANA DENEZAKI, συγγραφέως και εικονογράφου, τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους ιστορία, την οποία, στη συνέχεια, εικονογράφησαν. Αρχικά, έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος θα γίνει αρχηγός;» από τη συγγραφέα Λιάνα Δενεζάκη. Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και παρενέβησαν στο παραμύθι, αλλάζοντας την εξέλιξή του.

H διαδικασία συγγραφής και εικονογράφησης ενός βιβλίου, που ήταν αποκλειστικά προϊόν των μαθητών μας, δεν μπορούσε παρά να φέρει χαρά και πλατιά χαμόγελα.