Ήμουν κι εγώ καλεσμένη σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αγάπης της Λαγουδοχώρας και το καταχάρηκα. Για την ακρίβεια ήμουν εκεί από την πρώτη στιγμή που τα λαγουδάκια ξεκίνησαν τις ετοιμασίες για το Πάσχα -κάτι μήνες, δηλαδή, νωρίτερα. Γνώρισα όλους τους ήρωες που γεννήθηκαν στη λαμπερή φαντασία της συγγραφέα Βασιλικής Μαύρου και τους αγάπησα πολύ. Ακόμα κι ο Τόμπι, που έκανε ότι μπορούσε για να ανακηρυχθεί εκείνος το «λαγουδάκι του Πάσχα» και να ποζάρει ως μοντέλο για τα σοκολατένια λαγουδάκια των ζαχαροπλαστείων, παρά τις ζαβολιές του, ήταν θεόγλυκος.

Είναι τόσο σημαντικό για μένα τα παραμύθια να έχουν φως μέσα τους και αγάπη και το συγκεκριμένο έχει κι από τα δύο και σε μεγάλες ποσότητες, μάλιστα.

Η ανάγνωσή του είναι πραγματικά απολαυστική και είμαι σίγουρη πως τα παιδιά θα το λατρέψουν. Μέσα από τις ζαβολιές του Τόμπι, που κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ανακηρυχθεί το φετινό «Λαγουδάκι του Πάσχα» και να ποζάρει για τα σοκολατένια λαγουδάκια των ζαχαροπλαστείων, οι μικροί αναγνώστες αναγνωρίζουν και δικές τους συμπεριφορές. Είναι ωραίο να μην μένει κάποιος στις ενοχές, αλλά να αναγνωρίζει το λάθος του, να το διορθώνει και να προχωράει με γλύκα στην καρδιά του, όπως έκανε κι ο Τόμπι. Είναι ωραίο τα παιδιά να μαθαίνουν ότι δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι και πως η μόνη γιορτή πρέπει να είναι αυτή της συνεργασίας και της φιλίας!

Το λάτρεψα αυτό το βιβλίο! Όσο το εικονογραφούσα, έδινα φωνή στους ήρωες και καθώς τους ζωγράφιζα «άκουγα» τις φωνούλες και τα γέλια τους. Έζησα για λίγο τον εορτασμό του Πάσχα αγάπης στην Λαγουδοχώρα και παρακολούθησα τα προβλήματά τους, αλλά και το πόσο γλυκά λύθηκαν. Όπως, θα έπρεπε να λύνονται όλα και στις δικές μας ζωές.

Νομίζω πως αυτό το παραμύθι πρέπει να διαβαστεί και από μεγάλους -έχει πολλά να δώσει!

Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο και οι εκδόσεις Σαΐτη, να συνεχίσουν να αναζητούν και να εκδίδουν τόσο όμορφα και σημαντικά κείμενα όπως αυτό!

Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ: https://eshop.saiti.gr/product/pascha-agapis-sti-lagoydochora/