Τίτλος: Το Δώρο, Η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού</ br>
Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαποστόλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λιάνα Δενεζάκη
Επιμέλεια κειμένων: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Welldone

«Στη θάλασσα φτάνει κανείς μόνο όταν κολυμπάει με το ρεύμα». Καλή πληροφορία, μόνο που δεν ισχύει για όλους! Υπάρχουν κι εκείνοι οι τύποι ανθρώπων που όταν μετράνε τι μπορούν, όχι η θάλασσα αλλά ούτε η Γη δεν τους χωράει…

Η Κατερίνα και η Διώνη, η Διώνη και η Κατερίνα αφού πέτυχαν την πιο θαυμαστή, αρμονική συνύφανση των αντιθέσεών τους έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν μία νέα μορφή εκπαίδευσης, όπου η ενσυναίσθηση θα παίζει τον πρώτο ρόλο τόσο στη σχολική όσο και στην ενήλικη ζωή μας.

Αρχικά, η σκέψη της Κατερίνας ήταν να γράψει ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, όπου θα αφηγείται την ιστορία της Διώνης. Μόνο που η έμπνευση είχε άλλα σχέδια… Κι έτσι, αντί για ένα παραμύθι τριανταδύο σελίδων, προέκυψε «Το Δώρο – Η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού». Μέσα από τις 200 σελίδες του ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη σταδιακή ταύτιση δύο τόσο διαφορετικών πλασμάτων, μέχρι τη στιγμή που γίνονται ένα, όπως δηλώνει ξεκάθαρα και το εικαστικό του εξωφύλλου. Αυτό το παράτολμο εγχείρημα, βρήκε την αμέριστη υποστήριξη του Βασίλη Γουλιέλμο -ιδρυτής της εταιρείας Welldone, που ανέλαβε την έκδοση. Το Δώρο κυκλοφόρησε πρόσφατα σε σκληρόδετη ραφτή έκδοση με χρυσοτυπία στο εξώφυλλο και υπέροχο χαρτί σαμουά στο εσωτερικό του, φιλοδοξώντας να διδάξει την άδολη αγάπη σε κάθε γωνία της Γης. Τους το ευχόμαστε από καρδιάς να ανοίξει τα φτερά του και να ταξιδέψει όσο πιο μακριά μπορεί!

Χθες στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, το Monk, γέμισε ασφυκτικά από φίλους που ήρθαν να τιμήσουν τις συγγραφείς. Οι δυο τους εισέπραξαν τη ζεστασία του κόσμου που ήταν εκεί, η καθεμιά με τον τρόπο της. Όσο μιλούσαν για τη ζωή της η Διώνη απολάμβανε έναν γλυκό υπνάκο στην αγκαλιά της Αργυρώς Πιπίνη, που είχε και την επιμέλεια της έκδοσης, ενώ η Κατερίνα ήταν διαρκώς βουρκωμένη από όλο αυτό που συνέβαινε. Κι όχι άδικα!

Όλοι ήμασταν εκεί για να μιλήσουμε γι’ αυτή την ιδιαίτερη σχέση που μας έκανε «οικογένεια, αφού βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι», όπως βροντοφώναξε η Αλίκη Λαμπράκη, που μας συγκλόνισε με τα λόγια της. Η Εύη Γεροκώστα που αφηγήθηκε αποσπάσματα του βιβλίου και μας μετέφερε κυριολεκτικά σε έναν άχρονο χρόνο.

Η Ματίνα Λαμπροπούλου που ένα από τα πολλά που έκανε ήταν να φιλοτεχνήσε και το πορτραίτο της πριγκίπισσας Διώνης. Ο Χρήστος Καραγιάννης κι ο ο Αλέξανδρος Μουσούρος, που με την επιστημονικότητά τους έδωσαν διαφορετική οπτική στο βιβλίο. Ο Θέμης Δημητρακόπουλος που γνώρισα χθες και θαύμασα για την πολύτιμη συμβολή του πάνω στο κομμάτι της ζωοφιλίας, μέσα από τη θέση του στο υπουργείο παιδείας. Ο Ηλίας Καραγιάννης που μας συντόνισε όλους τόσο άρτια. Αφήνω για το τέλος την αγαπημένη μου Μαρία Κερασόγλου, πρόεδρο και ιδρύτρια της ΜΚΟ ΕΔΡΑ, που μίλησε από καρδιάς (όπως πάντα) και με έκανε να βουρκώσω και να νιώσω, για ακόμη μια φορά, περήφανη και τυχερή που είναι φίλη μου.

Είναι πολλά αυτά που έρχονται και μακρύς ο δρόμος, μα η αγάπη κάνει πάντα τη διαφορά! Καλή επιτυχία!

Αν θέλετε να μάθετε πώς γνωρίστηκαν η Κατερίνα και η Διώνη κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.zoosos.gr/dioni-purobolithike-maxairothike-kai-tora-didaskei-ta-paidia-na-sebontai-ta-zoa-epeidi-mia-daskala-tin-agapise-polu/#axzz50tHhYapf