Μόλις ολοκληρώθηκε η 14η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας που διοργάνωσε το Rivergate Book Store και το Frederick University Cyprus με τίτλο «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…» και Παιδικά Βιβλία σε δράση για να αλλάξουμε τον κόσμο μας!
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα του Πανεπιστημίου και περιλάμβανε 7 διαφορετικά εργαστήρια που αποτελούνταν από θεωρητικό και βιωματικό μέρος.
Στόχος όλων των συγγραφέων που συντονίσαμε αυτά τα εργαστήρια ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν σε τρόπους προσέγγισης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και την παιδαγωγική αξιοποίησή τους με βάση τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Agenda 2030 του ΟΗΕ.
Το δικό μου εργαστήριο είχε τίτλο: «Σε αυτόν τον πλανήτη δεν είμαστε μόνοι!» όπου ανάμεσα στα άλλα παρουσίασα ζωοφιλικές δράσεις από εγκεκριμένα φιλοζωικά προγράμματα.
Στηρίχτηκα στο υλικό των εκδόσεων http://www.kitrinopatini.gr Παραμυθοκάρτες_Ιστορίες με Μουσούδες και το βιβλίο Άνοιξη Παντού, του Μάνου Κρόκου και της Δέσποινας Τζιάκη αντίστοιχα. Χάρηκα τόσο πολύ όταν την είδα ξαφνικά ανάμεσα στους συμμετέχοντες.
Η 14η ημερίδα ήταν η μεγαλύτερη από όσες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η πλατφόρμα εγγραφών να κλείσει μέσα σε λίγες ημέρες, απογοητεύοντας όσους ήθελαν να την παρακολουθήσουν και δεν μπόρεσαν.
Κι ήταν τόσοι πολλοί ώστε οι διοργανωτές δεν μπορούσαν παρά να την επαναλάβουν στις 27 Νοεμβρίου. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.
Στο μεταξύ στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους και ένα ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν.
Special thanks στην Αίγλη Τούμπα, που ήταν η ψυχή και η έμπνευση ΚΑΙ αυτής της ημερίδας, αλλά και σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση -και δεν ήταν λίγοι. Χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία για να συντονιστούν 7 εργαστήρια, αρκετοί τεχνικοί κι ένας άψογος συντονισμός από όλους. Για ακόμα μια φορά όμως απέδειξε πως η φαντασία ανοίγει δρόμους εκεί που οι άλλοι βλέπουν μονάχα αδιέξοδα!