Όλοι γνωρίζουν την αδυναμία μου στα ποντικάκια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το λογότυπο των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι απεικονίζει έναν ποντικό που κάνει πατίνι! Τώρα όμως αποδείχθηκε πως και τα ποντικάκια με αγαπάνε εξίσου πολύ! Ένα από αυτά μάλιστα δε δίστασε να τα βάλει με ολόκληρο Facebook και… μαντέψτε. ΚΕΡΔΙΣΕ!

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το facebook, μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες, κατήργησε ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ δύο προφίλ μου + τις 2 σελίδες στο Instagram που διαχειριζόμουν (τη δική μου, αλλά και των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι). Περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό θα διαβάσετε κάνοντας κλικ Eδώ .

Και τώρα που μάθατε τι έχει συμβεί, είναι η ώρα να σας συστήσω τον Ντίκι!

Ο Ντίκι είναι ένα μικρό ποντικάκι που γεννήθηκε στη φαντασία της Παναγιώτας Χατζηττοφή, λειτουργού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, αλλά και πρωταγωνιστής του βιβλίου «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου»που υποστηρίχθηκε από το ευρωπαϊκό έργο Cyber Safety (Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου) και το Insafe inhope (Together of a better internet).

Με τον Ντίκι γνωριζόμαστε καλά, αφού είχα την τεράστια χαρά να ζωγραφίσω το παραμύθι του.  Όταν λοιπόν έμαθε πως το fb διέγραψε τα προφίλ μου, ανέλαβε δράση. Με τη βοήθεια της μαμάς του, της κ. Χατζηττοφή, επικοινώνησε ο ίδιος με το fb και τους εξήγησε πως είμαι συνεργάτης του Kέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου της Κύπρου (γραμμή βοήθειας 1480), και φυσικά, φίλη δική του. Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα τι άλλο μπορεί να τους είπε, πάντως εγώ από χθες έχω ξανά και τα δύο προφίλ μου ενεργά, ενώ έχουν επαναλειτουργήσει και οι λογαριασμοί στο instagram.

Ντίκι – Facebook 1-0, λοιπόν.

Ευχαριστώ πολύ Ντίκι κι εσένα και τη μαμά σου και το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Κύπρου, που κατάφερε το, φαινομενικά, ακατόρθωτο!

Υ.Γ. Το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου -CYberSafety προχώρησε στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού πακέτου, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό πακέτο αποτελείται από το παραμύθι «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου» και από το συνοδευτικό τετράδιο δραστηριοτήτων με τίτλο «Παίζω και Μαθαίνω με τον Ντίκι για τον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου». Η συγκεκριμένη δράση, η οποία υποστηρίχτηκε από την Παγκύπρια Σχολή Γονέων εστιάζει στην ανάγκη για ενημέρωση παιδιών μικρότερης ηλικίας σχετικά με θέματα ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης του Διαδικτύου, στοχεύοντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων, που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση του. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και το τετράδιο δραστηριοτήτων σε μορφή pdf.