Σήμερα, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, έπαθε βλάβη το αυτοκίνητό μου. Περίμενα τρία τέταρτα την οδικη βοήθεια στην Κηφισίας, όμως αντί να έχω τα νεύρα μου εγώ χαμογελούσα! Ήξερα ότι με περιμένει μια όμορφη συνάντηση που τη λαχταρούσα εδώ και καιρό. Έτσι, παρέδωσα το αυτοκίνητο στον γερανό και συνέχισα τη διαδρομή μου προς τη Νέα Ερυθραία με ταξί.

Ήταν που εκεί θα συναντούσα την αγαπημένη μου Εύη Μπλιάτκα, η οποία με είχε προσκαλέσει να συντονίσω ένα εργαστήρι παραγωγής λόγου και παραμυθιού για τα παιδάκια της τάξης της. Όχι, όμως στο σχολείο της, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς. «Θα το οργανώσουμε Κυριακή σε ένα μέρος μαγικό!» μου είχε πει. Κι επειδή ξέρω ότι είναι μία εκπαιδευτικός με φαντασία και όμορφες ιδέες, την πίστεψα. Μόνο που δεν είχα φανταστεί πόσο «μαγικό» ήταν το μέρος που θα φιλοξενούσε τη δράση μας.

Κατά τις 5 το απόγευμα συνάντησα τους μικρούς μαθητές της στο Bύσσινο Artplace, στη Νέα Ερυθραία, έναν υπέροχο χώρο δημιουργίας και έμπνευσης για παιδιά και ενήλικες. Έναν χώρο τέχνης που στεγάζεται σε ένα οίκημα με αυλή. Πλημμυρισμένος από μία αύρα άλλης εποχής, θυμίζει παλιά Αθήνα ενώ κάθε λεπτομέρειά του «φωνάζει» ότι έχει επιμεληθεί με πολλή αγάπη, μεράκι και όρεξη.

Εκεί, λοιπόν, «μπερδέψαμε» δύο πακέτα Παραμυθοκάρτες το «Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο» και τις «Ιστορίες με Μουσούδες» για να μαγειρέψουμε τη δική μας ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη ξόρκια, φαντασία και θυμωμένους ιππότες που πάσχουν από… υψοφοβία και που μας πέρασαν όμορφα μηνύματα.

Κι όταν τελείωσε το εργαστήρι; Άρχισε η ζωγραφική και η δημιουργία νέων ιστοριών από τα ίδια τα παιδιά, που συνέχιζαν μόνα τους τις αφηγήσεις. Μοναδική μου Εύη Μπλιάτκα σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, είναι πάντα μεγάλη η χαρά μου όταν ανταμώνουμε τόσο δημιουργικά. Λυπάμαι μόνο που δεν τράβηξα περισσότερες φωτογραφίες για να δημοσιεύσω.

Επειδή όμως όταν ανακαλύπτω κάτι καλό θέλω να το μοιράζομαι γράφω διεύθυνση για το Βύσσινο, τηλέφωνο και link για τη σελίδα του στο facebook:

https://www.facebook.com/vissino.artplace/
Βύσσινο • Χώρος Τέχνης
Αθανασίου Διάκου 23, Νέα Ερυθραία
Τηλ. 210-8003778