Η 16η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…!» θα πραγματοποιηθεί -κι αυτή τη φορά, κλαψ!- διαδικτυακά. Όμως, τα εργαστήρια θα είναι, όπως πάντα, βιωματικά και πολύ πολύ ενδιαφέροντα. ΟΛΑ!

Την Ημερίδα διοργανώνει το Rivergate Bookstore σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου κι έχει τίτλο:

Συνταγές για μια παραμυθοσαλάτα! Υλικά: Χιούμορ, περιπέτεια, μαγεία, φαντασία, παιχνίδι, χρώματα!

Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας,  βιογραφικά όλων μας και τις περιγραφές των εργαστηρίων μας. Είμαι σίγουρη πως όποιο κι αν επιλέξετε να παρακολουθήσετε θα σας αρέσει ΠΟΛΥ! Και για ακόμα μια φορά θα πω, πόσο κρίμα είναι που γίνονται όλα ταυτόχρονα κι έτσι κι εμείς δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα υπόλοιπα.

Φέρτε το κέφι σας κι ελάτε να δημιουργήσουμε παρέα στιγμές φαντασίας για τα παιδιά.

Βιωματικό εργαστήριο με τη Λιάνα Δενεζάκη:
Λένε ότι η φαντασία δεν έχει όρια και τα παιδιά μπορούν να μας το διδάξουν καλά αυτό. Και πώς θα μπορούσαμε εμείς να τα ενθαρρύνουμε ώστε να καλλιεργήσουν και να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους;
Η απάντηση βρίσκεται στο βιβλίο «Άνοιξη Παντού!», εκδ. Κίτρινο Πατίνι, που σε συνδυασμό με την Πολύχρωμη Ανάγνωση (έρχεται σύντομα από τις εκδόσεις μας), τις Παραμυθοκάρτες, το τηλεσκόπιο της φαντασίας, έναν κύβο συναισθημάτων και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία θα δείξουν τον τρόπο στα παιδιά να δημιουργούν φανταστικές ιστορίες με ήρωες γνωστών παραμυθιών.
Θα τους δείξουν τον τρόπο να βλέπουν και να υποδύονται τους ήρωες μέσα από τη διαφορετική οπτική του τηλεσκοπίου της φαντασίας. Κι όποιος κερδίσει στην τρίλιζα θα αφηγηθεί την ιστορία με το σωστό «χρώμα» στη φωνή. Άραγε, ποιο θα είναι αυτό; Είστε έτοιμοι να διαβάσετε ένα κείμενο ως λυπημένη κοκκινοσκουφίτσα ή ως φοβισμένη πασχαλίτσα;
Βιογραφικό:
Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας, εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συν-ιδρύτρια των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι (www.kitrinopatini.gr). Μέχρι σήμερα έχει γράψει 22 βιβλία για παιδιά και ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 250 παιδικά βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημιουργία εκπαιδευτικών, διαδραστικών εφαρμογών που έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες. Τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Έλληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο της «Ένας γενναίος σκύλος, εκδ. Λιβάνη και με το βραβείο του Κύκλου του Έλληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο «Μαρδούκ!» εκδ. Λιβάνη. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του Μαγικού Κόσμου που βραβεύτηκε ως το καλύτερο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας από τον Κύκλο του Έλληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το τελευταίο της βιβλίο «Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα», εκδ. Κίτρινο Πατίνι, που συνδημιούργησε με την εικαστικό Kiki Περιβολάρη συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα Elniplex. Έχει επιλεχθεί ως μία από 20 επιτυχημένες επιχειρηματίες στην Έλλάδα για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα 100 mirrors, που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη πέντε ευρωπαϊκών χωρών και να παρουσιάσει την πορεία της στο χώρο της συγγραφής και της εικονογράφησης στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα.